Кметът Соня Славова поведе хорото на събора на Бегуновци, а местните самодейки и сръбският певец Драган Станкович огласиха селото с таланта си – СНИМКИ

Брезнишкото село Бегуновци се превърна в най-веселото място в община Брезник през днешния ден. Това се случи благодарение на богатата програма, която беше организирана по повод традиционния събор на селото – 28 май, предаде репортер на Zapadno.com.

В съботното утро на стадиона на селото се състоя футболен турнир “Млади срещу стари”. Той беше част от празничната програма за събора. В турнира участие взеха жители на Бегуновци и футболисти от футболен клуб “Западно ехо”.

През целия ден централната част на селото беше изпълнена с различни сергии с лакомства и подаръци, а пред магазин “Бугарите” беше изнесена скара на дървени въглища. На скарата беше закачено агне, което хващаше приятен загар.

Кулминацията на празника беше концерт, който самодейките Александра Димитрова, Гергана Георгиева, Андреа Андреева, Симона Симеонова и доайенът в самодейното изкуство – Найда Гълъбова и сръбския певец Драган Маче Станкович изнесоха. Програмата им започна в 19 часа пред сградата на кметството и читалището. Кметът на Бегуновци Соня Славова поведе първите хороводни танци на събора.

Тази седмица се оказа пълна с прояви в брезнишкото село, което в понеделник отбеляза с литургия и курбан празникът на местната църква „Свети Николай Летни“.

Разгледайте снимки от провелия се днес събора в село Бегуновци:

Снимки: Стефани Стоилкова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...