Сигнал за Ждрелото на река Ерма, подаден в Министерство на околната среда и водите за опасната екопътека

След като Zapadno.com алармира за замърсяването на водите на река Ерма, в средата на месец май природолюбители организираха почистване и зарибяване на реката.

Друг тревожен факт, с който ви запознахме още през месец февруари, беше лошото състояние на парка, екопътеката и мостът под Ждрелото. Припомнете си: Вандали съсипват парка за отдих при трънското Ждрело, река Ерма е пълна с боклуци, а мостът под скалите не е ремонтиран от години – СНИМКИ

Още тогава потърсихме отговори от Община Трън за това кой отговаря за състоянието на района около Ждрелото, но такива отговори още не са получени от общинската администрация. Местните жители, а и всеки турист с разум би определил опасността, която дебне от екопътеката и мостовете на трънското Ждрело.

От публикация днес в сайта weekendclub.bg става ясно, че преди седмици други отговорни към природата хора са констатирали, че състоянието на екопътеката е изключително лошо и са внесли сигнал до Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в което се призовава да бъдат предприети необходимите действия, да бъдат взети адекватни мерки за обезопасяване на екопътеката с цел превенция от нежелани инциденти.

От сдружение „Зелени инициативи“ съобщават, че преходът по екопътеката е затруднен и в някои участъци крие сериозни опасности. Причината за това е лошото състояние, в което се намират съоръженията, особено мостовете, липсата на указателни табели и маркировки. Обектът се радва на голяма посещаемост, особено в почивните дни. Тази положителна тенденция ще се засили през летните месеци. А на 3 и 4 юни в град Трън предстои VII Национален фестивал на клубовете за български танци и любителски ансамбли „От Трън по-убаво нема 2017“. В рамките на фестивала ще има мероприятия, които ще се проведат в района на Ждрелото на река Ерма.

Може би заради сигнала до министерството или заради предстоящия фестивал, репортер на Zapadno.com лично се убеди, че Община Трън подобрява състоянието на парка около Информационния център – вижте снимки:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...