Младите огнеборци на Трън се класираха на второ място в областно състезание, а младежкият противопожарен отряд на Брезник зае трето място – СНИМКИ

Младежкият противопожарен отряд “Млад огнеборец” от Трън се класира на второ място в Осемнадесето областно състезание в град Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Четири отбора от общините Перник, Радомир, Брезник и Трън взеха участие в състезанието, което се проведе на стадион “Миньор” в Перник. Преди да започне състезанието областният управител на Перник Ирена Соколова приветства отборите със слово.

Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Отборът от град Трън беше първият, който мина през препятствията.

На първо място с 1000 точки се класира отборът от 13-то основно училище “Свети Свети Кирил и Методий”-Перник, на второ място с 986 точки се класираха огнеборците от средно училище “Гео Милев”-Трън, на трето място с 877 точки се класираха учениците от средно училище “Васил Левски”-Брезник, а четвърто място зае отборът от средно училище “Свети Свети Кирил и Методий”-Радомир. Това съобщи за Zapadno.com ръководителят на състезанието главен инспектор Марио Картулев.

Наградите за областното състезание бяха осигурени от областния управител на област Перник Ирена Соколова. Отборът-победител от областното състезание “Млад огнеборец” получи грамота и купа за първо място. Той ще представи Пернишка област на предстоящото републиканско състезание, което ще се проведе в периода от 2-ри  до 5-ти юни, 2017 година в курортен комплекс „Албена“. Участниците получиха медали, грамоти и купи от провелото се състезание.

Разгледайте снимки от провелото се днес състезание:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...