Народната певица Валерия Момчилова и фолклорният танцов състав към Двореца на културата в Перник със съвместен концерт за събора на село Ноевци

Празничен концерт ще се проведе в събота (3 юни) в брезнишкото село Ноевци по повод традиционния събор на населеното място, предаде репортер нa Zapadno.com.

Програмата за събора ще започне с футболен турнир между ветераните от “Черногорец” (Ноевци) и “Левски” (София). Мачът ще се изиграе на местния стадион и ще стартира от 17:30 часа. Предвидена е музика за футболната среща.

След 19 часа в центъра на селото ще започне концерт, в който ще участват народната певица Валерия Момчилова и ансамбъла за народни песни и танци “Граовска младост” към Двореца на културата в град Перник. Има вероятност на сцената да се изяви и осмокласничката Даниела от ОУ “Христо Смирненски”-Ноевци, която е самодеен талант. Това каза кметът на Ноевци Асен Асенов.

Валерия Момчилова е родена на 13 март, 1990 година в София, но е израснала в Перник. Завършила е Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в София със специалност „Народно пеене“. През 2013 година завършва музикална педагогика в Софийския унивреситет „Св. Климент Охридски“. В края на 2012 година Валерия издаде първия си самостоятелен фолклорен албум – „Граовска хубост“.

Ансамбълът за народни песни и танци “Граовска младост” е създаден през 1959 година и заема достойно място в българската култура. Представял се е на много републикански конкурси и фестивали в страната, като е завоювал множество призове и награди. В Ансамбъла членуват над 100 любители – изпълнители на народни песни и танци от различни възрастови групи.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...