Спектакъл с доктор Зъбчев научи малчугани и ученици от Трън как да гонят лошият зъбобол с четката за зъби

Интерактивното куклено представление „Веселите зъбки“ гостува в град Трън. Площадът пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” събра деца от детска градина “Ален мак” и ученици от средно училище “Гео Милев”. На сцената пред читалището доктор Зъбчев научи малките зрители защо е важно да си мият зъбите, предаде репортер на Zapadno.com.

Представлението е образователно-забавно и е пътуващо. Спектакълът се играе из цялата страна – по детски градини и училища. Представлението цели да повиши познанията на децата за важната роля, която заема хигиената за здравето на техните зъбки и да им помогне да преодолеят стреса от посещението при стоматолог. По време на театралния спектакъл те научават, че най-лесният начин да не се появи „лошият Зъбобол”, е като редовно го „гонят” с четката за зъби. Показва им го доктор Зъбчев (актьорът Цветомир Иванов), който поверява на децата отговорна задача – да измият зъбките на по-малките си приятели от забавачката.

Инициативата е на “Билка” и е част от социално отговорната политика на компанията за насочване на вниманието на родителите и децата към поддържането на оралната хигиена от най-ранна детска възраст. В края на мероприятието децата получиха подаръци от доктор Зъбчев.

Снимки: Компания “Билка”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...