Спектакъл с доктор Зъбчев научи малчугани и ученици от Трън как да гонят лошият зъбобол с четката за зъби

Интерактивното куклено представление „Веселите зъбки“ гостува в град Трън. Площадът пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” събра деца от детска градина “Ален мак” и ученици от средно училище “Гео Милев”. На сцената пред читалището доктор Зъбчев научи малките зрители защо е важно да си мият зъбите, предаде репортер на Zapadno.com.

Представлението е образователно-забавно и е пътуващо. Спектакълът се играе из цялата страна – по детски градини и училища. Представлението цели да повиши познанията на децата за важната роля, която заема хигиената за здравето на техните зъбки и да им помогне да преодолеят стреса от посещението при стоматолог. По време на театралния спектакъл те научават, че най-лесният начин да не се появи „лошият Зъбобол”, е като редовно го „гонят” с четката за зъби. Показва им го доктор Зъбчев (актьорът Цветомир Иванов), който поверява на децата отговорна задача – да измият зъбките на по-малките си приятели от забавачката.

Инициативата е на “Билка” и е част от социално отговорната политика на компанията за насочване на вниманието на родителите и децата към поддържането на оралната хигиена от най-ранна детска възраст. В края на мероприятието децата получиха подаръци от доктор Зъбчев.

Снимки: Компания “Билка”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...