Общинският съвет на Трън прие актуализацията на Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти – ВИДЕО

Общинският съвет в Трън реши да се актуализира Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на общината за 2017 година. Това се случи на днешната сесия, която се проведе в заседателната зала на Община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Дневният ред беше съставен от 10 точки. Сред тях беше определяне на цена на за продажба на дърва за огрев на физически лица (местно население), жители на община Трън от временен склад и дофинансиране на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. По всички точки съветниците гласуваха със „за”. Част от законотворците на Трън не гласуваха по някои от точките заради конфликт на интереси.

В края на заседанието общинският съветник Десислав Банков постави въпроса с дейността местното ВиК и представителят на дружеството, който взима участие в общите събрание на Асоциацията по ВиК. Съветникът засегна темата с опасните участъци в района на Трън, по които служители на водопреносното дружество са работили след отстраняване на аварии. „Нашият представител не трябва само да ходи, а и да защитава нашите интереси.”, каза Десислав Банков.

Общинският съветник Ташко Минков попита дали не е редно Община Трън да вземе пробите, които са направени в питейната вода на няколко трънски села, в която бяха открити завишени нива по радиологични показатели. Заместник кметът на Община Трън Цветислава Цветкова каза, че е говорила с РЗИ-Перник, откъдето и обяснили, че в откритите проби има леко завишение по радиологичните показатели, но не е нищо обезпокоително.

Вижте как протече сесията на трънските общински съветници във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...