Общински съветник откри фалшифициран документ по проект на Община Трън, зам. кметът: Вероятно е станала грешка, ще проверим случая – ВИДЕО

Общинският съветник Олег Тодоров е установил фалшификации в документ свързан с проект на Община Трън. Това каза самият той на провелото се днес заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Съветникът държеше оргинален документ на оценка на дете в областите на развитие на проект „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие – Ранна интервенция на уврежданията”. „Не съм запознат с проекта. Не съм наясно с тези работи, които са свързани с предоставянето на социални услуги и социални дейности – това ми е една от най-слабите страни, признавам си. Въпреки това обаче съвсем случайно установих, че има страхотни фалшификации тука.”, каза общинският съветник Олег Тодоров.

Той поясни, че информацията в документа не е истина, тъй като в него става дума за детето на брата на Тодоров. Съветникът прочете описаното пред Общинския съвет, кметовете и кметски наместници и заместник кметът Цветислава Цветкова.  В документа е било сбъркано името на майката на детето и тя не се е подписала собственоръчно. Съветникът оспори посочените в становището данни, според които детето на брат му изостава в двигателното, социалното, познавателното и говорното развитие. Освен това в документа е посочено, че семейството на детето е с нисък социален статус, което не е така, каза Олег Тодоров. „Това дотук, което четем буквално означава социалните да вземат детето на брат ми!”, ядосано каза Тодоров. На становището са се подписали няколко човека, сред които и здравният медиатор на Община Трън.

Заместник кметът на Община Трън Цветислава Цветкова каза ранната интервенция се извършва от сдружение „Нов избор”, които са изпълнители на дейността. „Ще упражним необходимия контрол. Ще разгледаме случая и ще върнеме отговор.”, каза тя. Зам. кметът предположи, че е станала грешка с посочената информация. Тя не пожела повече да коментира случая, тъй като не е запозната с него.

Вижте какво какво още казаха общинският съветник Олег Тодоров и заместник кметът Цветислава Цветкова по казуса във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...