Ученици от брезнишката гимназия представиха драматизация посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски – СНИМКИ

Ученици от клуба “Фолклор и литература” по проект “Твоят час” с ръководител Николинка Байкова-Димитрова представиха в брезнишката гимназия драматизация посветена на времето, което Апостолът на свободата Васил Левски е прекарал в турския затвор преди обесването му, предаде репортер на Zapadno.com.

Официални гости на събитието бяха старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова, директорът на Общинския исторически музей и историк Аниела Асенова и учители. Драматизацията продължи 1 час и беше посветена на 180 години от рождението на Апостола на свободата, което през цялата 2017 година се отбелязва с редица събития в България.

“Литературното четене беше невероятно. То е посветено на 180-годишнината от рождението на Васил Левски.”, сподели директорът на средно училище “Васил Левски” Емилия Вълова.

Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски е роден на 18 юли, 1837 година и е български национален герой. Той е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация. Известен е и като Апостола на свободата, заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско владичество.

Информационният сайт Zapadno.com специално благодари на младия фотограф от Брезник Ваня Иванова, която не пропуска да заснеме важните събития.

Разгледайте снимки от драматизацията в средно училище “Васил Левски”:

Снимки: Ваня Иванова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...