Областният управител на Перник представи информация за Трансграничното сътрудничество България-Сърбия пред Регионалния съвет за развитие на Югозападен район

Областният управител Ирена Соколова участва в двудневно заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район. Тя е придружена от главния секретар на Областна администрация Перник Цветана Пиралкова, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Пред членовете на съвета Соколова представи подробна информация за целите и очакваните резултати от проекта по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Сърбия. „Общата ни цел с община Цъpвeни Kpъcт е балансирано и устойчиво развитие на граничния регион между държавите ни. Чрез изграждането на двaта нoви тypиcтичecĸи oбeĸтa, които щe бъдaт peaлизиpaни в paмĸитe нa пpoeĸта ще оползотворим нематериалното ни наследство, за да развием туризма в двете общини”, каза областният управител.

По друга точка от дневния се представи анализ на актуалното състояние и въздействието от използването на различните видове финансови инструменти за секторната политика „Туризъм” на територията на югозападния район. Докладвани бяха и междинните оценки от изпълнението на Регионалните планове за развитие 2014-2020 г.

Членовете на съвета обсъдиха и задълженията на областните управители и кметовете за прилагането на Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги и въвеждането на комплексно административно обслужване. Тема на заседанието е и актуализацията на представителите на Регионалния съвет в Комитетите за наблюдение на Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014-2020 г. Заседанието е последното председателствано от Софийска област. През следващите шест месеца негов председател ще бъде област Перник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...