Трънчани убиха усойница, която пълзяла пред майка и дете по стълбите за новия спортен център в Трън

Отровната змия се изпречила на пътя на майка и дете, които минавали по стълбите до новия спортен център в град Трън, алармираха свидетели на случката.

Майка и дете се изкачвали по стълбите, когато с ужас видели пълзяща по стъпалата усойница. Граждани, които преминавали случайно в района се притекли на помощ на уплашените майка и дете и с камък убили змията. Тялото на влечугото било захвърлено в близките храсти, откъдето се и предполага, че е дошло животното. Змията била дълга около 20 сантиметра.

Усойницата е видът отровна змия с най-широко разпространение в Европа. Среща се от Западна Европа до Далечния изток и от Средиземноморието до Полярния кръг. Тя е едно от най-студоустойчивите влечуги в света. Усойницата има сравнително дебело тяло, като възрастните достигат средна дължина 55 сантиметра. Максималната дължина варира според региона, като в Швеция са регистрирани най-големите екземпляри с дължина 104 сантиметра. Главата е едра и добре изявена, почти плоска и вертикална отстрани, с очертан ръб на муцуната.

Местните твърдят, че змии често могат да се видя по пътя за Ждрелото на река Ерма. Причината влечугите да изпълзят са топлото време и покачването на дневните температури.

Служителите от Община Трън, които отговарят за поддържането на зелените площи в града казаха, че до няколко дни пространството около новия спортен център ще бъде окосено от високата растителност. Четири са машините за косене, с които общинската администрация поддържа зелените площи. От няколко дни усилено се коси тревата и храстите в целия град.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...