Трънчани убиха усойница, която пълзяла пред майка и дете по стълбите за новия спортен център в Трън

Отровната змия се изпречила на пътя на майка и дете, които минавали по стълбите до новия спортен център в град Трън, алармираха свидетели на случката.

Майка и дете се изкачвали по стълбите, когато с ужас видели пълзяща по стъпалата усойница. Граждани, които преминавали случайно в района се притекли на помощ на уплашените майка и дете и с камък убили змията. Тялото на влечугото било захвърлено в близките храсти, откъдето се и предполага, че е дошло животното. Змията била дълга около 20 сантиметра.

Усойницата е видът отровна змия с най-широко разпространение в Европа. Среща се от Западна Европа до Далечния изток и от Средиземноморието до Полярния кръг. Тя е едно от най-студоустойчивите влечуги в света. Усойницата има сравнително дебело тяло, като възрастните достигат средна дължина 55 сантиметра. Максималната дължина варира според региона, като в Швеция са регистрирани най-големите екземпляри с дължина 104 сантиметра. Главата е едра и добре изявена, почти плоска и вертикална отстрани, с очертан ръб на муцуната.

Местните твърдят, че змии често могат да се видя по пътя за Ждрелото на река Ерма. Причината влечугите да изпълзят са топлото време и покачването на дневните температури.

Служителите от Община Трън, които отговарят за поддържането на зелените площи в града казаха, че до няколко дни пространството около новия спортен център ще бъде окосено от високата растителност. Четири са машините за косене, с които общинската администрация поддържа зелените площи. От няколко дни усилено се коси тревата и храстите в целия град.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...