Част от средствата при продажбите на книгата “Трънски край” ще подпомогнат по-малко популярните туристически маршрути в Трънско

 

С част от печалбата на туристически пътеводител “Трънски край” ще се подпомогнат по-малко популярните туристически маршрути в община Трън. Това сподели създателят и отговорен редактор на първото българско езотерично издателство „Шамбала”, както и автор на “Трънски край” Димитър Тонин, предаде репортер на Zapadno.com.

Идеята е 2 % от печалбата на всяка продадена книга “Трънски край” да се разпределят на екипа на Фейсбук групата “Трънски Край туризъм”. Със средствата ще бъдат организирани инициативи като почистване и поставяне на маркировка по маршрутите. “Средствата от продажбата на пътеводителя, които ще бъдат дарявани, ще се разпределят неформално по усмотрение на екипа на Фейсбук групата “Трънски Край туризъм” и ще се насочват към подготовката на по-малко популярни туристически маршрути (повечето от тях, но не всички ги има като проект в пътеводителя) – основно за почистване на маршрутите и за поставяне на маркировка.”, сподели авторът на туристически пътеводител “Трънски край” Димитър Тонин.

Тази неделя (4 юни) ще се състои първата импровизирана среща на хора от Фейсбук групата. На нея ще бъдат обсъдени маршрути и бъдещи инициативи. Мястото и часът на срещата са в процес на уточняване, но вероятно хората ще се събера на Ждрелото на река Ерма.

Утре в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън ще бъде представен туристическият пътеводител “Трънски край”. Събитието е насрочено да започне в 17:00 часа.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...