Брезничанка стана жертва на телефонна измама и загуби 690 лева и 25 грама златни накити като се хвана на клопката на мним полицай

Възрастна жена е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Вчера, на домашния телефон на 82-годишна жена от град Брезник се обадил мъж, който се представил за служител на полицията. Мнимият орган на реда заявил, че в града се провежда специализирана полицейска операция по залавянето на телефонни измамници, на които може да стане жертва и тя. Поискал от възрастната жена да даде всичките налични парични средства и златни накити, които да послужат като доказателства при ареста на телефонните престъпници и след това ще й ги върне. Следващото обаждане било, че е отвлечена дъщеря й. Така уплашената пенсионерка оставила до контейнер 690 лева и около 25 грама златни накити. Когато никой не й се обадил разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство.

От полицията отново напомнят и призовават гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари и злато на когото и да било. При изпълнение на служебните си задължения служителите на МВР не искат подобни съдействия и пари на ръка. Преди да предприемат някакви действия, хората да се обаждат на свои близки, роднини и познати и на телефон 112, от където ще могат да получат пълна информация за случващото се.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...