Брезничанка стана жертва на телефонна измама и загуби 690 лева и 25 грама златни накити като се хвана на клопката на мним полицай

Възрастна жена е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Вчера, на домашния телефон на 82-годишна жена от град Брезник се обадил мъж, който се представил за служител на полицията. Мнимият орган на реда заявил, че в града се провежда специализирана полицейска операция по залавянето на телефонни измамници, на които може да стане жертва и тя. Поискал от възрастната жена да даде всичките налични парични средства и златни накити, които да послужат като доказателства при ареста на телефонните престъпници и след това ще й ги върне. Следващото обаждане било, че е отвлечена дъщеря й. Така уплашената пенсионерка оставила до контейнер 690 лева и около 25 грама златни накити. Когато никой не й се обадил разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство.

От полицията отново напомнят и призовават гражданите, да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари и злато на когото и да било. При изпълнение на служебните си задължения служителите на МВР не искат подобни съдействия и пари на ръка. Преди да предприемат някакви действия, хората да се обаждат на свои близки, роднини и познати и на телефон 112, от където ще могат да получат пълна информация за случващото се.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...