Град и мълнии в Трънско! Улици се превърнаха в реки, баластра се понесе по пътищата, електричеството спря, а предавателите на държавното радио отказаха – ВИДЕО + СНИМКИ

Ужасяваща буря се извиси над Трънско в петъчната вечер. Метеорологичното явление беше придружено от мълнии, проливен дъжд и ледени късове с големината на грахово зърно, предаде репортер на Zapadno.com.

Малко преди 17 часа тътен от мълнии пронизаха пограничната община. След 17:30 часа в град Трън се изсипа невиждана досега от местните градушка. Улиците буквално се превърнаха в реки, а тротоарите побеляха от ледени късове с големината на грахово зърно. Аварийно спря захранването с електричество. Предавателите на държавното радио за Трън, които се намират до квартал “Мурговица” и ретранслират програмите “Хоризонт” и “Христо Ботев” отказаха.

Проливният дъжд предизвика течове в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в центъра на града, където по време на бурята се провеждаше представяне на туристическия пътеводител “Трънски край”. За него ще може да прочетете по-късно в Zapadno.com. По основните пътища в общината се появиха наноси от земя и баластра. Няколко големи камъка паднаха в местността “Секирица”, по Републикански път II-63.

От ЧЕЗ съобщиха, че се очаква електрозахранването в община Трън да бъде възстановено към 20:30 часа. Аварийно прекъсване на електрозахранването има и в община Брезник, където токът ще дойде към 20 часа.

Вижте видео на Zapadno.com от бурята в центъра на град Трън:

Разгледайте снимки запечатали природното явление и последствията от него:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...