Областният управител на Перник: Можем, също като героите на България, с твърдост и последователност, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за развитието му

Областният управител на област Перник Ирена Соколова отправи обръщение за 2 юни – Ден на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на институцията.

“Днес, 2 юни, отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и храбрите герои, дали живота си за свободата на България. Когато чуем ехото на сирените, огласящи България точно в 12 часа на този ден, всички заставаме неподвижно в едноминутно мълчание. Преклонили глави, си спомняме колко свята жажда за свобода е горяла векове наред в душата на народа ни. Ботев е възпял истината – „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”. Пазейки в сърцата си патриотичните идеали и ценности и предавайки ги на бъдещите поколения, правим великите българи като него, Левски, Раковски и още много знайни и незнайни юнаци, и техния значим подвиг, безсмъртни. Нека пазим нашата идентичност и силен български дух и не забравяме нашето славно минало и усилията, които са положили предците ни, за да живеем днес свободно и достойно. Убедена съм, че можем, също като тях, с твърдост и последователност, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за неговото развитие. Поклон!”, каза областният управител Ирена Соколова в обръщението си за паметния ден.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...