Клубове за народни танци показаха уменията си на четири различни места в Трънско, а най-добрите бяха наградени – ВИДЕО + СНИМКИ

За втора поредна година се проведе състезанието “Бодифолк загадки”, което е част от фестивала “От Трън по-убаво нема”, предаде репортер на Zapadno.com.

Малко преди 10 часа участниците от клубове за народни танци се събраха във фоайето на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Там хореографът и един от създателите на фестивала “От Трън по-убаво нема” Йордан Станимиров обясни регламента на състезанието. Той поясни, че отборите трябва да танцуват различни хора и да пеят народни песни. Всички отбори успяха да направят изпълненията си на четири различни места в община Трън. “Не се вживявайте в истинското състезание, защото това не е основната цел. Основната цел е да се забавляваме всички.”, каза Йордан Станимиров. Общият награден фонд беше 450 лева, които бяха разпределени за първо, второ и трето място. За първо място бяха определени 200 лева, за второ – 150 лева и за трето – 100 лева. Първенците бяха наградени и със златен, сребърен и бронзов медал. Най-далечното разстояние от центъра на Трън до една от дестинациите беше 6 километра, а най-краткото 3 километра.

В 10:30 часа състезанието стартира и се проведе на четири места в община Трън – парка на Ждрелото на река Ерма, Музеят на Бусинската керамика в село Бусинци, Музеят на киселото мляко в село Студен извор и на входа за квартал “Мурговица” в град Трън. Последната дестинация трябваше да е скалния параклис “Света Петка”, но заради Задушница мястото беше преместено на разклона за квартал “Мурговица”. Общият награден фонд беше 450 лева, които бяха разпределени за първо, второ и трето място.

В състезанието участваха отбори от съставите: “Бодифолк”-Надежда, “Комити”-София, “Нартан”-Перник и София, “Мелдия”-Мездра, “Бодифолк”-Трудовец, “Приятели чрез танца”-Перник, “Чудно оро”-Перник, “Еуфория”-Радомир и “Хоро”-квартал “Княжево”, София.

Вижте как се представиха участниците във видеата и от снимките на Zapadno.com:

Снимки от състезанието “Бодифолк загадки”:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...