Автовози се движат с превишена скорост в населени места в Трънско и създават предпоставки за възникване на катастрофи

Автовози, които преминават през един от главните пътища в община Трън създава предпоставки за възникване на катастрофи и се движат с превишена скорост в населените места. Това сигнализира общинският съветник Десислав Банков на провелата се в сряда сесия на Общински съвет-Трън.

„Има много питания към нас от граждани какво може да се направи с тези автовози. Ние не можем да направим нищо – те си се движат по Републиканска пътна мрежа, със законни документи и така нататък. Но те, за да не надраскат колите бягат от определени дървета и влизат в насрещното. На мен ми се е случвало три пъти. В разговори с граждани имам много сигнали, че се кара много бързо. Дори във Филиповци имаме сигнали, че искат да се сложат тези „легнали” полицаи.”, каза Десислав Банков.

Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова каза, че пътят, който минава през село Филиповци е Републикански и Агенция „Пътна инфраструктура” може да каже дали може да се поставят изкуствени неравности за ограничаване на скоростта. От разговор между Общината и АПИ е станало ясно, че общинската администрация в Трън не може да поставя изкуствени неравности.

Общинският съветник Банков предложи на Общината да се подкастрят дърветата, които висят на пътя и карат шофьорите на автовози да нарушават правилата за движение на по пътищата.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...