Автовози се движат с превишена скорост в населени места в Трънско и създават предпоставки за възникване на катастрофи

Автовози, които преминават през един от главните пътища в община Трън създава предпоставки за възникване на катастрофи и се движат с превишена скорост в населените места. Това сигнализира общинският съветник Десислав Банков на провелата се в сряда сесия на Общински съвет-Трън.

„Има много питания към нас от граждани какво може да се направи с тези автовози. Ние не можем да направим нищо – те си се движат по републиканска пътна мрежа, със законни документи и така нататък. Но те, за да не надраскат колите бягат от определени дървета и влизат в насрещното. На мен ми се е случвало три пъти. В разговори с граждани имам много сигнали, че се кара много бързо. Дори във Филиповци имаме сигнали, че искат да се сложат тези „легнали полицаи”, каза Десислав Банков.

Заместник-кметът на община Трън Цветислава Цветкова каза, че пътят, който минава през село Филиповци е републикански и Агенция „Пътна инфраструктура” може да каже дали може да се поставят изкуствени неравности за ограничаване на скоростта. От разговор между Общината и АПИ е станало ясно, че общинската администрация в Трън не може да поставя изкуствени неравности.

Общинският съветник Банков предложи на Общината да се подкастрят дърветата, които висят на пътя и карат шофьорите на автовози да нарушават правилата за движение на по пътищата.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...