Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова подари на Ерулския манастир гоблен с образа на Пресвета Богородица

Заместник кметът на Община Трън Цветислава Цветкова подари икона на манастир “Света Троица” край трънското село Ерул. Това стана на събора на селото, който се проведе през почивните дни.

По заръка на своята майка Снежанка, която била родена в Ерул, зам. кметът Цветислава Цветкова даде на дядо Йосиф образа на Пресвета Богородица, избродиран като гоблен, пише “Стандарт“.

След водосвета отецът благослови и два казана с чорба – курбан от семейство Боневи, жители на Маринковата махала и  баба Марица.  Купичка от вкусното ястие имаше за всеки, дошъл на събора, а за гостите беше подредена богата трапеза, отрупана с пити баници и зелник, донесен от кмета на Долна Секирна Богомил Савов. Оказа се, че дипломатите и техните половинки за първи път вкусват баница с плънка от зеленило. ВИП гостите на манастира получиха благодарствени грамоти в знак на признателност за оказаното внимание. Върху всяка от тях имаше и цитат от писанито, свързан и с празника и с гостите: ” …И всичко се изпълни с Дух Свети и наченаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше.” (Деян. 2:4).

Снимка: Богомил Савов

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...