Окръжна прокуратура-Перник оспорва подзаконови нормативни актове на Община Брезник и Общински съвет-Брезник

Окръжна прокуратура-Перник оспорва подзаконови нормативни актове свързани с решения на Общински съвет-Брезник. Прокуратурата оспорва документите пред Административен съд-Перник.

Предмет на разглеждане на административно дело № 280 по описа на Административен съд – Перник за 2017 година са текстове от Наредба за определяне на местните такси и цени на услуги съгласно Закона за местните данъци и такси на територията на Община Брезник, приета с Решение № 179 от 28.05.2009 година, допълвана и изменяна многократно, последно изменена с Решение № 375 от 23.03.2017 година.

Според Окръжна прокуратура – Перник оспорените разпоредби на двата подзаконови нормативни акта са в пряко противоречие със Закона за местните данъци и такси, нормативен акт от по-висок ранг, поради което се иска отмяната им като незаконосъобразни.

Административно дело № 279 по описа на Административен съд – Перник за 2017 година е образувано по протест на прокурор в Окръжна прокуратура – Перник срещу текстове от Наредба за управлението на общинските пътища, приета с Решение № 162 по Протокол № 4 от 21.04.2005 година на Общински съвет-Брезник. С протеста се иска обявяване незаконосъобразността на оспорените разпоредби като противоречащи на Закона за движението по пътищата, нормативен акт от по-висока степен, съобщиха от пресцентъра на Административен съд-Перник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...