Окръжна прокуратура-Перник оспорва подзаконови нормативни актове на Община Брезник и Общински съвет-Брезник

Окръжна прокуратура-Перник оспорва подзаконови нормативни актове свързани с решения на Общински съвет-Брезник. Прокуратурата оспорва документите пред Административен съд-Перник.

Предмет на разглеждане на административно дело № 280 по описа на Административен съд – Перник за 2017 година са текстове от Наредба за определяне на местните такси и цени на услуги съгласно Закона за местните данъци и такси на територията на Община Брезник, приета с Решение № 179 от 28.05.2009 година, допълвана и изменяна многократно, последно изменена с Решение № 375 от 23.03.2017 година.

Според Окръжна прокуратура – Перник оспорените разпоредби на двата подзаконови нормативни акта са в пряко противоречие със Закона за местните данъци и такси, нормативен акт от по-висок ранг, поради което се иска отмяната им като незаконосъобразни.

Административно дело № 279 по описа на Административен съд – Перник за 2017 година е образувано по протест на прокурор в Окръжна прокуратура – Перник срещу текстове от Наредба за управлението на общинските пътища, приета с Решение № 162 по Протокол № 4 от 21.04.2005 година на Общински съвет-Брезник. С протеста се иска обявяване незаконосъобразността на оспорените разпоредби като противоречащи на Закона за движението по пътищата, нормативен акт от по-висока степен, съобщиха от пресцентъра на Административен съд-Перник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...