Трънският общински съвет избра Цветислава Цветкова за временен кмет на Община Трън до избирането на нов градоначалник – ВИДЕО

На извънредна сесия Общински съвет-Трън избра Цветислава Цветкова за временно изпълняваща длъжността кмет на Община Трън. След гласуване на общинските съветници досегашният зам. кмет на Община Трън Цветислава Цветкова положи клетва, предаде репортер на Zapadno.com.

С 8 гласа “за” и 2 “въздържал се” беше прието решението Цветкова да стане кмет до избирането на нов такъв след провеждането на частични избори в Трън. Двамата въздържали се общински съветници бяха Десислав Банков и Олег Тодоров. Съветникът Банков обясни защо той и колега му са се въздържали.

“Ние гласувахме така, защото първо изборът от един човек не е избор. Не казвам, че е незаконно или имаме нещо против, просто имаш да избираш. Другото – то няма да има разлика, защото е същото. И без това господинът, който преди това беше кмет не идваше на работа, тя изпълняваше всички задължения година и половина. Така че си остава абсолютно същото нещо и затова ние гласувахме “въздържали се”. Ние изобщо не обсъдихме тази оставка на кмета – как, защо се получава този момент, референдуми идват и така нататък. Точно това никъде не се спомена. Петък беше един слънчев ден за трънската демокрация – един феодал си замина в политическото небитие надявам се да не се върне никога повече политически тука. Затова имаше и заря, и веселие.”, каза Десислав Банков.

Вижте извънредната сесия на Общински съвет-Трън във видеото на Zapadno.com:

Zapadno.com припомня, че в петък (2 юни) кметът на Община Трън Станислав Николов депозира оставката си в Общинска избирателна комисия-Трън. В нея той е посочил, че мотивите за това решение са лични. Припомнете си подробности по темата: Кметът на Община Трън Станислав Николов подаде оставка по лични причини След подадената оставка Общинската избирателна комисия уведоми с решение Централната избирателна комисия, да направи предложение до президента на Република България Румен Радев за насрочване на частични избори за кмет на Община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...