До 12 юни в Община Брезник се приемат заявки за участие на самодейни колективи и индивидуални изпълнители в Граовския събор “Видовден”

Крайният срок за заявки за участие в Граовския събор “Видовден” ‘2017 е 12 юни. Това съобщиха от Община Брезник, където се приемат заявките от самодейни колективи и индивидуални изпълнители.

Граовският събор се провежда в последната седмица на месец юни.  Тазгодишното издание ще се проведе на 23, 24 и 25 юни. Целта на културното събитие е да издирва, съхранява и популяризира фолклорното ни наследство, в частност граовския фолклор, да стимулира дейността на културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи. Младото поколение да опознава, изучава и обиква фолклора и той да става негова потребност.

Тазгодишният “Видовден” ще се проведе на площадката пред бившия „Дом на народната армия“ в град Брезник. Организатори на Граовския събор са Община Брезник, Общински исторически музей-Брезник, народно читалище “Просвещение-1870” и читалищата в община Брезник. Право на участие имат всички самодейни колективи и индивидуални изпълнители от различните творчески форми от отделните читалища в общината, изпълняващи автентичен фолклор и гостуващи самодейни колективи от други общини, съобщават още от Община Брезник

На събора ще бъдат представени: словесен фолклор, песенно творчество, танцово изкуство, народни обичаи и показ на носии.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...