Министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов ще са гости на президентите на Франция и Германия

Първи международни посещения на министър-председателя Бойко Борисов след началото на третия му мандат. Те ще са във Франция и Германия. Днес Борисов ще разговаря в Елисейския дворец с новоизбрания президент на Френската република Еманюел Макрон, предаде БНТ.

По-късно започва и официалното посещение в Берлин, където българският министър-председател ще се срещне с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Утре Бойко Борисов ще разговаря с федералния канцлер Ангела Меркел. Развитието на двустранните отношения и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз са предвидените насоки на официалните разговори. Целта е България да получи подкрепа за присъединяването към Шенген.

При посещенията си във Франция и в Германия министър-председателят ще бъде придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и от министъра на финансите Владислав Горанов.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...