Представители на Славянско дружество в България уважиха поставянето на паметната плоча на академик Никола Попов на кметството в село Филиповци

Паметната плоча на академик Никола Попов вече е поставена на сградата на кметството в трънското село Филиповци, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на миналата седмица плочата е била поставена в присъствието на представители на Славянско дружество в България. Два автобуса с гости пристигнали в селото, където с кратка церемония била открита паметната плоча, разказа кметът на Филиповци Самуил Стоилов. Тя е поставена до входа на кметството.

Zapadno.com припомня, че на 22 март Общински съвет-Трън реши да се постави плоча на академик Никола Попов в родното му място – Филиповци.

Академик Никола Попов е почетен гражданин на Трън и Перник. Той е роден на 8 януари, 1922 година в село Филиповци. Българският учен си отива от този свят на 93-годишна възраст. Бил е заместник-ректор на Софийския университет в периода от 1961 до 1966 година и ректор от 1989 до 1991 година. Академик на БАН е от 1989 година. Автор е на множество научни трудове, сред които „Китайското икономическо чудо”, „Световното стопанство се прекроява”, „Капиталът срещу капитализма” и други.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...