Представители на Славянско дружество в България уважиха поставянето на паметната плоча на академик Никола Попов на кметството в село Филиповци

Паметната плоча на академик Никола Попов вече е поставена на сградата на кметството в трънското село Филиповци, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на миналата седмица плочата е била поставена в присъствието на представители на Славянско дружество в България. Два автобуса с гости пристигнали в селото, където с кратка церемония била открита паметната плоча, разказа кметът на Филиповци Самуил Стоилов. Тя е поставена до входа на кметството.

Zapadno.com припомня, че на 22 март Общински съвет-Трън реши да се постави плоча на академик Никола Попов в родното му място – Филиповци.

Академик Никола Попов е почетен гражданин на Трън и Перник. Той е роден на 8 януари, 1922 година в село Филиповци. Българският учен си отива от този свят на 93-годишна възраст. Бил е заместник-ректор на Софийския университет в периода от 1961 до 1966 година и ректор от 1989 до 1991 година. Академик на БАН е от 1989 година. Автор е на множество научни трудове, сред които „Китайското икономическо чудо”, „Световното стопанство се прекроява”, „Капиталът срещу капитализма” и други.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...