9 зрелостници на трънската гимназия “Гео Милев” изкараха двете матури, а един получи слаба оценка на втория държавен изпит

Зрелостниците на средно училище “Гео Милев” са изкарали първият задължителен държавен зрелостен изпит по български език и литература, предаде репортер на Zapadno.com.

Всичките 10 ученици са минали успешно матурата по български език и литература. По вторият задължителен държавен зрелостен изпит един ученик е изкарал слаб (2). През месец септември зрелостникът ще трябва да се яви на поправителен изпит по предмета “География и икономика”.

Тази година представянето на учениците на матурите не е било като миналогодишното, когато Випуск ‘2016 е изкарал изпитите с отлични оценки, каза директорът на училището Костадинка Крумова.

Крайната дата за обявяването на резултатите от държавните зрелостни изпити беше 9 юни, 2017 година. В петък, по-рано от определения срок, бяха обявени и резултатите от националните външни оценявания след 7-ми клас по български език и литература и по математика, съобщиха от Министерство на образованието на науката.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...