9 зрелостници на трънската гимназия “Гео Милев” изкараха двете матури, а един получи слаба оценка на втория държавен изпит

Зрелостниците на средно училище “Гео Милев” са изкарали първият задължителен държавен зрелостен изпит по български език и литература, предаде репортер на Zapadno.com.

Всичките 10 ученици са минали успешно матурата по български език и литература. По вторият задължителен държавен зрелостен изпит един ученик е изкарал слаб (2). През месец септември зрелостникът ще трябва да се яви на поправителен изпит по предмета “География и икономика”.

Тази година представянето на учениците на матурите не е било като миналогодишното, когато Випуск ‘2016 е изкарал изпитите с отлични оценки, каза директорът на училището Костадинка Крумова.

Крайната дата за обявяването на резултатите от държавните зрелостни изпити беше 9 юни, 2017 година. В петък, по-рано от определения срок, бяха обявени и резултатите от националните външни оценявания след 7-ми клас по български език и литература и по математика, съобщиха от Министерство на образованието на науката.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...