Авторът на “Трънски край”: Пътеводителят е част от проект, който цели да се създаде карта на свещените кътчета в България, която ще покаже всички енергийни места

Туристическият пътеводител “Трънски край”, който беше представен в Трън и София през миналата седмица е част от основния проект на Димитър Тонин – “Мистичен пътешественик”. Целта на проекта е да се създаде карта на всички свещени места в България, предаде репортер на Zapadno.com.

“Мистичен пътешественик” е проект, който се развива основно в социалната мрежа Фейсбук. “Фокусираме се върху по-старите паметници, тъй като православните са известни повече. Изследваме всичко, което е по нашите земи до 4-5 век, тоест преди появата на християнството. В проекта се включват тракийски, елинистични, неолитни и други. Работим по области. Идеята е за всяка област да се направи по отделен пътеводител като карта, който ще го има и в дигитален вариант.”, сподели Димитър Тонин, който е и главен редактор на езотерично издателство “Шамбала”.

В момента авторът на “Трънски край” работи по 4-5 области. Той предвижда до края на годината да издаде първата част на пътеводителя за Софийска област, в която досега са събрани около 2/3 от областта. Подготвени са пътеводители за Странджа и по-малки, които са тематични и са за областите – Хасковска, Пазарджишка, Благоевградска и Кюстендилска.

“Надявам се до края на следващата година 5 или 6 тома от тази поредица да излязат. Самата поредица се нарича “1001 светилища” и е част от този проект “Мистичен пътешественик”. Много хора участваме там, споделяме информация. Дано да е успешно. Има няколко хиляди човека, които постоянно се интересуват от тази тема и се обменя информация. Мисля, че в един момент, когато това добие по-завършен вид ще даде една ясна картина на енергийните места в българските земи.”, добави още Димитър Тонин.

В края на миналата седмица авторът представи туристическия пътеводител “Трънски край” пред обществеността в град Трън. Прочетете още по темата: Туристическият пътеводител „Трънски край“ е подарък от Димитър Тонин за родното място на майка му, която има родословни корени в Трънско

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...