След събранието на ловно-рибарско сдружение “Сокол”: Ловците в Брезнишко ще развъждат кеклик, а дружинката в село Слаковци се обособява в самостоятелна

Брезнишките ловци ще развъждат кеклик. Решението си са взели на 37-ото отчетно събрание на ЛРС “Сокол”, състояло се на 3 юни. Сдружението развива активно подхранване и разселване на дивеча и стои много добре с резултатите си спрямо сдружения от други райони, увери председателят на ловно-рибарско сдружение “Сокол” доктор Валери Величков, цитиран от divoto.bg.

Ловците са решили да увеличат членския си внос с 10 лева и той вече става 35 лева. Таксата за гости е 10 лева. Дружинката в село Слаковци се обособява в самостоятелна. Гордост за ловците е новото стрелбище. То е разположено върху 22 декара полигон на бившето Машинотракторно училище. Построени са кули и трап за стрелба по панички. Предвижда се и възможност за стрелба по силует на дива свиня. Строителството на новото стрелбище се е наложило, защото старото не е било лицензирано. Освен това се намирало в лесопарк “Бърдото”, където полицията не разрешавала да се стреля. Очаква се новата придобивка да влезе в експлоатация през септември.

Избрани са трима нови членове на управителния съвет на сдружението. Изключени са 86 души, които не са заверявали членството си в продължение на няколко години.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...