Трънският комитет против мината говори за хонорари във Фейсбук?

Цитат на водещи фигури от инициативния комитет против мината в Трън се появи в новинарските сайтове scandal.bg и pik.bg. От разговор между участниците в една от специално създадените Фейсбук групи на активистите против златодобива в Трън става ясно, че в създадената общност на социалната мрежа се допускат само мнения на хора, които категорично са против мината. Личи си, че председателят на инициативния комитет Наталия Кадънкова пресява хората против мината, а ако някой се разколебае, напомня да не се предават бързо, а да „помислят за хонорара“. „Вие така ли правите, мислите за хонорари? Някои ваши познати в прав текст си го признаха“ – отговарят събеседниците й.

Наталия Кадънкова активно агитира да се гласува против изграждането на мината, въпреки че някога е била служител на фирмата, която е проучвала района за злато. В града се говори, че тя има личен мотив да работи срещу златодобива, защото се е разделила с работодателя си със скандал. Фирмата уволнява Кадънкова преди години, когато тя избира да стартира политическата си кариера, въпреки вътрешните правила на фирмата нейни служители да не се занимават с политика.

Инициативният комитет на Кадънкова е единственият в общината. Възможностите за избор на референдума са две, но аналогична организация за противоположната позиция по въпроса на референдума няма.

Виж също...

2 Responses

  1. Aleks каза:

    Kakav li e xonorara na d-r depytat bivsh oblasten Aleksandrov… mislia 4e beshe 50000 lv. ili pone za tolkova si kypi novata kola. Kolko li e xonorara na Mixilov bivsh oblasten na Pernik… Kolko li e xonorara na vsi4kite ” lobisti na minata” . I nai ve4e KOLKO e Vashiat xonorar?

  2. Titerenova каза:

    Наистина очаквах по сериозно отношение от вас към екологичните проблеми на западния район,а не публикации от пик и в стил някой каза.Жалко…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...