Трънският комитет против мината говори за хонорари във Фейсбук?

Цитат на водещи фигури от инициативния комитет против мината в Трън се появи в новинарските сайтове scandal.bg и pik.bg. От разговор между участниците в една от специално създадените Фейсбук групи на активистите против златодобива в Трън става ясно, че в създадената общност на социалната мрежа се допускат само мнения на хора, които категорично са против мината. Личи си, че председателят на инициативния комитет Наталия Кадънкова пресява хората против мината, а ако някой се разколебае, напомня да не се предават бързо, а да „помислят за хонорара“. „Вие така ли правите, мислите за хонорари? Някои ваши познати в прав текст си го признаха“ – отговарят събеседниците й.

Наталия Кадънкова активно агитира да се гласува против изграждането на мината, въпреки че някога е била служител на фирмата, която е проучвала района за злато. В града се говори, че тя има личен мотив да работи срещу златодобива, защото се е разделила с работодателя си със скандал. Фирмата уволнява Кадънкова преди години, когато тя избира да стартира политическата си кариера, въпреки вътрешните правила на фирмата нейни служители да не се занимават с политика.

Инициативният комитет на Кадънкова е единственият в общината. Възможностите за избор на референдума са две, но аналогична организация за противоположната позиция по въпроса на референдума няма.

Виж също...

2 Responses

  1. Aleks каза:

    Kakav li e xonorara na d-r depytat bivsh oblasten Aleksandrov… mislia 4e beshe 50000 lv. ili pone za tolkova si kypi novata kola. Kolko li e xonorara na Mixilov bivsh oblasten na Pernik… Kolko li e xonorara na vsi4kite ” lobisti na minata” . I nai ve4e KOLKO e Vashiat xonorar?

  2. Titerenova каза:

    Наистина очаквах по сериозно отношение от вас към екологичните проблеми на западния район,а не публикации от пик и в стил някой каза.Жалко…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...