Митническото куче Рови и неговият водач с първа награда на международно състезание, на което победиха конкуренция от 8 държави – ВИДЕО

Овчарката Рови и нейният водач – митнически специалист от Митница Югозападна, МП Гюешево,  заеха първо място на международното състезание за служебни кучета, организирано от Държавна фискална служба на Украйна, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”.

Състезанието се  проведе от 10 до 12 май 2017 година в Тернопол, Украйна. В дисциплината за откриване на наркотични вещества победителите се надпреварваха с още 11 екипа от осем различни държави, сред които Полша, Словения, Грузия, Турция и Азербайджан. В рамките на два дни Рови се състезава в четири кръга – претърсване на лек и на товарен автомобил, на багаж и на помещение, като във всеки от тях е получил максималния брой точки – 100. Рекордно време нашият екип е постигнал при огледа на товарен автомобил, като на овчарското куче са му били достатъчни само 13 секунди, за да открие наркотиците.

Една от най-сложните задачи по време на състезанието е бил кръгът с претърсване на помещение. Жребият е отредил на българските състезатели претърсването на действащ офис, пълен с мебели и вещи. Въпреки това четириногият митнически служител посочва точното място за по-малко от минута.

Рекордно време – под минута, при претърсването на автомобил постигна и вторият екип на българската митническа администрация, който се състезава в дисциплината за търсене на цигари. Въпреки че не успяха да заемат първите места в общото класиране, черният лабрадор Жерард и неговият водач – старши инспектор от МП Калотина, получиха грамота за рекордното си време, както и специална награда за куче ветеран. Преди две години Жерард спечели второ място на международно състезание в Молдова.

Вижте видео от състезанието в Украйна:

Снимки: Агенция “Митници”-пресцентър

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...