Новият председател на Областния съвет на “БСП за България” – Перник: Първото предизвикателство пред мен ще са изборите в община Трън

Първото предизвикателство пред новия председател на Областния съвет на “БСП за България” – Перник Валентин Петков ще са кметските избори в община Трън. Това е заявил той при избирането му, съобщиха от коалиционната партия.

Валентин Петков бе избран за председател на Областния съвет на БСП-Перник. Той поема поста от досегашният председател Станислав Владимиров, тъй като според устава на левицата като народен представител Владимиров не може да съвместява двете длъжности. Новоизбраният председател заяви, че първото предизвикателство пред него ще бъдат изборите в община Трън и добави, че работата на Областния съвет на партията ще продължава да бъде насочена към проблемите на жителите на областта. Станислав Владимиров, пък бе категоричен, че приемствеността в работата на Областния съвет продължава и изрази увереността си, че в Пернишко левицата ще продължава да увеличава влиянието си. Той пожела успех на своя приемник и го призова да работи така енергично, както и до сега.

Zapadno.com припомня, че на 2 юни кметът на Трън Станислав Николов се отказа от поста си като подаде оставка в Общинската избирателна комисия. Няколко дни след това, на 5 юни за временно изпълняваща длъжността кмет на Община Трън беше избрана Цветислава Цветкова. След подадената оставка от Общинската избирателна комисия изпратиха уведомление до Централната избирателна комисия, да направи предложение до президента на България Румен Радев за насрочване на частични избори за кмет на община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...