Институтът за социална интеграция ще следи за нормалното провеждане и нередности на местния референдум в община Трън

Институтът за социална интеграция-София осъществява мониторинг на предизборния и изборен процес в България от 2011 година. Организацията цели подкрепа на демократични, прозрачни и честни избори в национален и местен план, постигане на превантивен ефект върху възможни нарушения на предстоящите избори и повишаване участието на гражданите в изборния процес, съобщиха от пресцентъра на Института.

От 2015 година, Институт за социална интеграция следи от близо провеждането на референдуми в България. От една страна посланията, които излъчват политиците, по време на преки допитвания, от друга – до колко гражданите използват възможността от пряко участие във взимането на важни политически решения. Именно заради това, Институтът за социална интеграция ще проведе гражданско наблюдение  на Местния референдум в град Трън на 11 юни 2017 година.

Чрез наблюдението на изборния ден, Институтът за социална интеграция има за цел да увеличи гражданското участие в изборния процес и да работи за постигане на превантивен ефект върху възможността за нарушаване демократичността на изборите и подмяна на гражданския вот. Възможните нарушения в изборния процес трябва да получат необходимата публичност и за тях да бъде сигнализирано на отговорните органи и институции. За тази цел ще използваме вече създадената мрежа от граждански наблюдатели във всички секционни избирателни комисии в община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...