Община Брезник е първенец по достъп до обществена информация сред всичките общински администрации в област Перник

Общинската администрация на Брезник е единствената в област Перник, която е преди всички останали общини по достъп до обществена информация. Това сочат данните на Програма “Достъп до информация”, която от 20 години спомага за упражняването на правото на информация в България.

Според резултатите, които са публични през 2016 година Община Брезник е заемала 54 място с 59.7 % от 565 институциите в системата на изпълнителната власт, териториални органи, независими органи на власт и публично правни субекти. В сравнение с 2015 година рейтинг на администрацията се е понижил с 24 %.

През 2016 година след Община Брезник са били общинските администрации на: Радомир с 51.6 % или 119 място, Ковачевци с 43.1 % или 261 място, Перник с 39.0 % или 319 място в класацията, Трън с 27.9 % или 488 място и Земен с 25.1 % или 512 място.

Целта на проучването, което Програма “Достъп до информация” провежда от 2010 година насам, е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...