През 2018 година към Министерството на туризма ще започне работа инспекторат, който ще контролира хотели и ресторантите

През следващата година към министерството на туризма ще започне да действа специален инспекторат, който ще контролира дейността на хотелите и ресторантите. Това каза в комплекс Златни пясъци министърът на туризма Николина Ангелкова, която бе гост на тържеството за 60-та годишнина на курорта, предаде БНТ.

Целта е да се облекчи административната тежест върху бизнеса и да отпадне режимът за прекатегоризация на хотели и ресторанти, обясни Ангелкова. По думите ѝ отмяната на тези правила обаче ще доведе до засилване на контрола върху дейността на обектите. С тази задача ще бъде натоварен бъдещият инспекторат, който най-вероятно ще има звена във всички области, където имат курорти от национално значение.

Ангелкова уточни, че новите правила ще станат факт с промяната на Закона за туризма. Според нея проектът ще бъде готов до септември тази година и през октомври ще бъде внесен в Народното събрание. Министърът допълни, че през следващия сезон ще влезе в сила ново изискване, което ще доведе до унифициране на временните търговски обекти в курортните комплекси. Стопаните на бараките ще имат възможност да избират само между няколко вида материали и цветове.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...