Трън продължава да е с най-висока безработица от общините в област Перник, 425 са регистрираните безработни за април

Община Трън продължава да поддържа най-високия процент на безработица от всичките 6 общини на територията на област Перник. Това сочат данните от дирекция “Бюро по труда”-Перник, които се изготвят ежемесечно, предаде репортер на Zapadno.com.

Към 30 април, 2017 година безработните лица на територията на община Трън са 425. Броят на хората без работа в Трънско е намалял със 17 в сравнение с предходния месец март, когато безработните са били 442. Тенденцията за това е сезонната работа, която се предлага в общината – земеделска или горска. Въпреки това пограничната община продължава да поддържа първо място в класацията за територията с най-много безработни лица в Пернишко. Равнището на безработица за месец април е 30,38 %. То е намаляло с около 1 % в сравнение с равнището през месец януари, когато е било 31,52 % или 441 безработни лица.

Съседните общини Брезник и Земен поддържат по-нисък процент на безработица. През месец април безработните в Брезнишко са 283, а в Земенско – 99. В процентно отношение безработица в община Брезник през април е била 10,42 %, а в община Земен – 11,84 %.

През април в община Трън на работа са постъпили 17 човека, като 10 от тях са на договор по програма, а 7са в частния сектор. Продължително безработните лица в Трънско са 287. Младежите до 29-годишна възраст, които са без работа в общината са 81.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...