Трън продължава да е с най-висока безработица от общините в област Перник, 425 са регистрираните безработни за април

Община Трън продължава да поддържа най-високия процент на безработица от всичките 6 общини на територията на област Перник. Това сочат данните от дирекция “Бюро по труда”-Перник, които се изготвят ежемесечно, предаде репортер на Zapadno.com.

Към 30 април, 2017 година безработните лица на територията на община Трън са 425. Броят на хората без работа в Трънско е намалял със 17 в сравнение с предходния месец март, когато безработните са били 442. Тенденцията за това е сезонната работа, която се предлага в общината – земеделска или горска. Въпреки това пограничната община продължава да поддържа първо място в класацията за територията с най-много безработни лица в Пернишко. Равнището на безработица за месец април е 30,38 %. То е намаляло с около 1 % в сравнение с равнището през месец януари, когато е било 31,52 % или 441 безработни лица.

Съседните общини Брезник и Земен поддържат по-нисък процент на безработица. През месец април безработните в Брезнишко са 283, а в Земенско – 99. В процентно отношение безработица в община Брезник през април е била 10,42 %, а в община Земен – 11,84 %.

През април в община Трън на работа са постъпили 17 човека, като 10 от тях са на договор по програма, а 7са в частния сектор. Продължително безработните лица в Трънско са 287. Младежите до 29-годишна възраст, които са без работа в общината са 81.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...