Инцидент с информационния център на фирмата, която има проект за златодобив в община Трън

Инцидент се е случил с офиса на фирма “Евромакс Сървисиз” ЕООД, която има проект за златодобив в община Трън. Криминалното деяние е станало късно снощи в информационния център, който се намира в град Трън.

Късно вечерта на 9.06.2017 г. в информационния център на “Евромакс Сървисиз” ЕООД в град Трън се е случил инцидент. Сигналът е получен от СОТ-Трън около 22:30 часа. На място веднага са пристигнали полиция и пожарна, както и служители на компанията. Няма информация за пострадали. Допълнителна
информация ще бъде съобщена при изясняване на ситуацията в утрешния ден. Ще окажем пълно съдействие на компетентните органи, съобщиха още от фирмата.

Инцидентът е в навечерието на деня за размисъл за местния референдум, предизвикан във връзка с инвестиционното намерение на фирмата да възстанови работата на мина “Злата” чрез проект за добив и преработка на златно-сребърни руди.

След инцидента от инициативен комитет “България за Трънско” и сдружение “Трън” разпространиха декларация, в която се разграничават от вандалската проява срещу информационния център на фирмата с проект за златодобив. Zapadno.com публикува разпространената декларация без редакторска намеса:

ИК “България за Трънско” и сдружение “Трън” сме разтревожени от случващите се в последните дни събития на територията на община Трън. Извършени бяха поредица от вандалски постъпки, които са в противовес на нашите ценности, цели и мисия. А именно – спазване на закона, защита на правата на гражданите и водене на изцяло позитивна, толерантна и законова кампания във връзка с предстоящия местен референдум. ИК “България за Трънско” и сдружение “Трън” се разграничаваме от вандалския акт нанесен върху информационния офис на “Евромакс Сървисиз” АД в града и категорично осъждаме това деяние.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...