Инцидент с информационния център на фирмата, която има проект за златодобив в община Трън

Инцидент се е случил с офиса на фирма “Евромакс Сървисиз” ЕООД, която има проект за златодобив в община Трън. Криминалното деяние е станало късно снощи в информационния център, който се намира в град Трън.

Късно вечерта на 9.06.2017 г. в информационния център на “Евромакс Сървисиз” ЕООД в град Трън се е случил инцидент. Сигналът е получен от СОТ-Трън около 22:30 часа. На място веднага са пристигнали полиция и пожарна, както и служители на компанията. Няма информация за пострадали. Допълнителна
информация ще бъде съобщена при изясняване на ситуацията в утрешния ден. Ще окажем пълно съдействие на компетентните органи, съобщиха още от фирмата.

Инцидентът е в навечерието на деня за размисъл за местния референдум, предизвикан във връзка с инвестиционното намерение на фирмата да възстанови работата на мина “Злата” чрез проект за добив и преработка на златно-сребърни руди.

След инцидента от инициативен комитет “България за Трънско” и сдружение “Трън” разпространиха декларация, в която се разграничават от вандалската проява срещу информационния център на фирмата с проект за златодобив. Zapadno.com публикува разпространената декларация без редакторска намеса:

ИК “България за Трънско” и сдружение “Трън” сме разтревожени от случващите се в последните дни събития на територията на община Трън. Извършени бяха поредица от вандалски постъпки, които са в противовес на нашите ценности, цели и мисия. А именно – спазване на закона, защита на правата на гражданите и водене на изцяло позитивна, толерантна и законова кампания във връзка с предстоящия местен референдум. ИК “България за Трънско” и сдружение “Трън” се разграничаваме от вандалския акт нанесен върху информационния офис на “Евромакс Сървисиз” АД в града и категорично осъждаме това деяние.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...