Районна прокуратура – Трън внесе протест срещу размера на наказание за шофьор, управлявал автомобил с 1,67 промила алкохол в кръвта

На 9 октомври 2016 година подсъдимият П. Р. управлявал лек автомобил „Рено“ в местността „Илиин хан“ в град Трън, в посока от село Туроковци към село Кожинци. При тестване на шофьора, по време на проверка, извършена от полицейски служители, било установено наличие на алкохол в кръвта му. Техническото средство „дрегер“ отчело резултат – 1,40 промила. Същата вечер той дал кръвна проба, като резултатът от химическата експертиза бил 1,67 промила. По случая било образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Трън, приключило с изготвяне на обвинителен акт, пише paragraph22.bg.

На 17 май 2017 година съдът призна П. Р. за виновен в извършеното от него престъпление по член 343б, алинея 1 от Наказателния Кодекс и му наложи наказание шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, лишаване от право да управлява моторно превозно средство за период от осем месеца и глоба в размер на 400 лева. Районна прокуратура – Трън счита, че наложените с първоинстанционната присъда наказания са несправедливи, тъй като не биха могли да постигнат целите на специалната и генерална превенция и поправянето на дееца. В тази връзка държавното обвинение внесе в съда протест с молба размерът на наказанието да бъде увеличен.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...