Районна прокуратура – Трън внесе протест срещу размера на наказание за шофьор, управлявал автомобил с 1,67 промила алкохол в кръвта

На 9 октомври 2016 година подсъдимият П. Р. управлявал лек автомобил „Рено“ в местността „Илиин хан“ в град Трън, в посока от село Туроковци към село Кожинци. При тестване на шофьора, по време на проверка, извършена от полицейски служители, било установено наличие на алкохол в кръвта му. Техническото средство „дрегер“ отчело резултат – 1,40 промила. Същата вечер той дал кръвна проба, като резултатът от химическата експертиза бил 1,67 промила. По случая било образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Трън, приключило с изготвяне на обвинителен акт, пише paragraph22.bg.

На 17 май 2017 година съдът призна П. Р. за виновен в извършеното от него престъпление по член 343б, алинея 1 от Наказателния Кодекс и му наложи наказание шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок, лишаване от право да управлява моторно превозно средство за период от осем месеца и глоба в размер на 400 лева. Районна прокуратура – Трън счита, че наложените с първоинстанционната присъда наказания са несправедливи, тъй като не биха могли да постигнат целите на специалната и генерална превенция и поправянето на дееца. В тази връзка държавното обвинение внесе в съда протест с молба размерът на наказанието да бъде увеличен.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...