Фирма “Евромакс Сървисиз” изразява възмущение от вандализма срещу информационния център в Трън

От фирма “Евромакс Сървисиз” ЕООД разпространиха позицията си относно снощния инцидент в информационния център в град Трън. В позицията си фирмата, която има проект за добив на злато в Трънско изразява възмущението си от проявата на вандализъм и съобщава, че е замесена в политическо-криминална ситуация, която се е създала през последните години.

Zapadno.com припомня, че фирмата-инвеститор уведоми Централна избирателна комисия и Общинска избирателна комисия-Трън, че няма да участва в кампанията за местен референдум в община Трън. В уведомлението си фирмата сигнализира за заблуждаване на местното население в Трънско преди референдума. Изпратеното до институциите писмо може да видите като натиснете ТУК. (Бележка: За да видите прикачения файл трябва да имате приложение или програма, която да отваря PDF файлове)

След уведомлението до ЦИК и ОИК снощи е бил направен опит за опожаряване на офиса на фирмата. Криминалното деяние е станало снощи около 22:30 часа, когато чрез охранителната система за СОТ е получен сигнал за инцидент в информационния център на “Евромакс Сървисиз”. На мястото на произшествието са пристигнали служители на полицията и пожарната. В позицията си фирмата съобщи за подробности около инцидента. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

 

ДО 

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ТРЪН 

И СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

ПОЗИЦИЯ

„Евромакс Сървисиз“ ЕООД изразяваме крайното си възмущение от посегателството върху информационния център на дружеството в гр. Трън в навечерието на предизвикания местен референдум, насрочен за 11 юни т.г.

           Инцидентът от късно вечерта на 9 юни е поредният безпардонен акт, на който сме свидетели и от който сме потърпевши. Счупен е бил един от прозорците на центъра и е предизвикан пожар, който само благодарение на изключително бързата намеса на полицията и пожарната не е причинил по-значителни материални щети. Пристигналите на място представители на дружеството са оказали пълно съдействие на компетентните органи, каквото ще продължим да оказваме и в хода на досъдебното производство.

         Благодарим на органите на реда за навременната реакция по случая. Благодарим и на загрижени местни хора, които вече ни предложиха съдействие за отстраняването на пораженията, с което ще се заемем незабавно.

         Отново призоваваме всички жители на община Трън да запазят спокойствие и да не се поддават на изкуствено създавани провокации. Ние многократно алармирахме за ескалирането на напрежението в общината, което вече преминава всички граници на търпимост. През изминалите години се опитваме да водим експертен и позитивен диалог, но за съжаление се оказваме замесени в крайно обезпокоителна политическо-криминална ситуация. Имаме нулева толерантност към подобни престъпни и арогантни прояви и разчитаме да бъде приложена цялата сила и строгост на закона.

        Припомняме по-рано разпространеното становище на „Евромакс Сървисиз“ ЕООД , че умишлено не сме се ангажирали като страна в предстоящия референдум с цел да не се нагнетява допълнително напрежение.

                 10.06.2017 г.

                УПРАВИТЕЛ:

                  Ваня Денева

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...