Без произшествия и проблеми започна гласуването на местния референдум в 21 избирателни секции в община Трън

Нормално започна гласуването на местния референдум в избирателните секции на територията на община Трън. Няма сигнали за проблеми в началото на изборния ден. Това каза за читателите на Zapadno.com председателят на Общинска избирателна комисия-Трън Тодор Исаев.

Изборният ден започна в 7:00 часа и ще продължи до 20:00 часа. Гласуването се провежда в 21 избирателни секции – 15 от тях са разположени в трънски села, 6 са в град Трън, от които една е подвижна. Имащите право на глас в община Трън са 3486 души. Пред избирателните секции са поставени информационни табла, на които е описано за какво е местния референдум и как избирателите могат да упражнят правото си на глас. Полицейски екипи бдят за нарушения около местата за гласуване.

Днес се провежда първият местен референдум в Трънско. Въпросът на общественото допитване е: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?”. Избирателят може да изрази своя вот само със знак „Х” или „V”, поставен с химикал, пишещ със син цвят с който е зачертан избрания от него отговор –  „ДА” и „НЕ”. Всеки гласоподавател гласува, като поставя в плик бюлетината, излиза от кабината и го пуска в избирателната урна.

Право да гласуват на местен референдум имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен или настоящ адрес, когато той е различен от постоянния на територията на община Трън през последните 6 месеца преди  насрочването на референдума. Лицата, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да подадат заявление да бъдат вписани в избирателните списъци по настоящ адрес не по късно от 14 дни преди деня на референдума.

Следете Zapadno.com, за да научите още подробности по провеждането на местния референдум в община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...