Институтът за социална интеграция и Комитет “Васил Левски” наблюдават как се провежда местния референдум в община Трън

Представители на Институт за социална интеграция-София и Комитет “Васил Левски” наблюдават как се провежда местния референдум в община Трън. Това казаха за читателите на Zapadno.com от Общинска избирателна комисия-Трън.

Чрез гражданско наблюдения двете организации ще следят за безпроблемното провеждане на общественото допитване. Към момента няма сигнали за проблеми свързани с провеждането на гласуването. За наблюдението си Институтът за социална интеграция използва вече създадената мрежа от граждански наблюдатели във всички секционни избирателни комисии в община Трън.

На заседание на Общински съвет-Трън, проведено на 21 април 2017 година във връзка с предложението за инвестиционно намерение и предстоящата експлоатация на находищата в община Трън и вследствие на  създаденото обществено напрежение се взе решение да се проведе местен референдум.

Гласуването се провежда в 21 избирателни секции, от които една е подвижна, 5 са в град Трън, а 15 – в трънските села: Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Филиповци, Ездимирци и Ломница.

Следете Zapadno.com, за да научите още подробности по провеждането на местния референдум в община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...