Институтът за социална интеграция и Комитет “Васил Левски” наблюдават как се провежда местния референдум в община Трън

Представители на Институт за социална интеграция-София и Комитет “Васил Левски” наблюдават как се провежда местния референдум в община Трън. Това казаха за читателите на Zapadno.com от Общинска избирателна комисия-Трън.

Чрез гражданско наблюдения двете организации ще следят за безпроблемното провеждане на общественото допитване. Към момента няма сигнали за проблеми свързани с провеждането на гласуването. За наблюдението си Институтът за социална интеграция използва вече създадената мрежа от граждански наблюдатели във всички секционни избирателни комисии в община Трън.

На заседание на Общински съвет-Трън, проведено на 21 април 2017 година във връзка с предложението за инвестиционно намерение и предстоящата експлоатация на находищата в община Трън и вследствие на  създаденото обществено напрежение се взе решение да се проведе местен референдум.

Гласуването се провежда в 21 избирателни секции, от които една е подвижна, 5 са в град Трън, а 15 – в трънските села: Туроковци, Зелениград, Главановци, Слишовци, Бусинци, Вукан, Долна Мелна, Лева река, Ерул, Глоговица, Велиново, Неделково, Филиповци, Ездимирци и Ломница.

Следете Zapadno.com, за да научите още подробности по провеждането на местния референдум в община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...