Институт за социална интеграция сигнализира Централна избирателна комисия за нарушения свързани с референдума в община Трън

Нарушенията, които Институт за социална интеграция (ИСИ) констатира в деня на провеждането на местния референдум в община Трън е сигнализирал Централна избирателна комисия, предаде репортер на Zapadno.com.

Един от сигналите за нарушение, което е станало към 11:15 часа и се касае за носене на агитационни материали (шапка, оказваща как да се гласува) в непосредствена близост до изборни помещения (по-малко от 20 метра). Сигналът за нарушението е забелязан от наблюдател на Института за социална интеграция. Наблюдателят е искал да подаде сигнал за нарушението на член на Общинска избирателна комисия-Трън. Според информацията от ИСИ членът на ОИК е отказал да приеме сигнала.

“Сигнализирахме ЦИК и очакваме отговор от тях. ОИК нямат право да ни отказват да приемат какъвто и да е сигнал. От комисията са отказали сигнала под претекст, че човекът вече си бил тръгнал и не обикаля вече там. По тази логика някой ще отиде, ще си купи едни гласове, ще си тръгне и те няма да вземат отношение. Това е недопустимо.”, каза за Zapadno.com Таня Балова, координатор на Институт за социална интеграция.

Другите констатирани нарушения са:

– съмнения за купуване на гласове. Коли, налепени с агитационни материали
обикалят около секциите в града и по селата.

⁃ Автобус, движещ се по редовна линия „Перник-Трън“, с агитационен
материал, указващ начин на гласуване.

Комуникацията между наблюдателите на ИСИ се случва наистина трудно, тъй
като в една голяма част от селата в община Трън няма обхват на всички
мобилни оператори. Това затруднява и подаването на навременна информация.

21 са наблюдателите на Института за социална интеграция, които следят за нередности при провеждането на референдума в община Трън.

Следете Zapadno.com, за да научите още подробности по провеждането на местния референдум в община Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...