Първо в Zapadno.com! По първоначална информация 1935 човека в община Трън са гласували с “да” на местния референдум, а 125 избиратели с “не”

92,9 % от гласувалите на местния референдум в община Трън са гласували с “да”, а 6 % от избирателите с избрали “не” в общественото допитване. Това са все още неофициалните резултати и по първоначална информация. Очаква се Общинската избирателна комисия в Трън, където ще се броят бюлетините да излезе с официалните данни. Възможно е да има разминавания в процентите, предаде репортер на Zapadno.com.

Първоначалните резултати от протоколите са готови и са налице. 1935 от избирателите са гласували с “да”, а 125 с “не”. Недействителните бюлетини са 21. Тези данни са подадени по телефона от комисиите, които са били в избирателните секции.

2081 избиратели гласуваха в референдума от 3846, които имаха право да упражнят вота си. Те отговаряха на въпроса: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“.

Отговорът с „ДА“ на бюлетината означава, че избирателят не е съгласен Община Трън, чрез Общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми. Другият възможен отговор, който е „НЕ“ означава, че гласуващият е съгласен Община Трън, чрез общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Очаквайте подробности с официалните резултати от гласуването.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...