Първо в Zapadno.com! По първоначална информация 1935 човека в община Трън са гласували с “да” на местния референдум, а 125 избиратели с “не”

92,9 % от гласувалите на местния референдум в община Трън са гласували с “да”, а 6 % от избирателите с избрали “не” в общественото допитване. Това са все още неофициалните резултати и по първоначална информация. Очаква се Общинската избирателна комисия в Трън, където ще се броят бюлетините да излезе с официалните данни. Възможно е да има разминавания в процентите, предаде репортер на Zapadno.com.

Първоначалните резултати от протоколите са готови и са налице. 1935 от избирателите са гласували с “да”, а 125 с “не”. Недействителните бюлетини са 21. Тези данни са подадени по телефона от комисиите, които са били в избирателните секции.

2081 избиратели гласуваха в референдума от 3846, които имаха право да упражнят вота си. Те отговаряха на въпроса: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“.

Отговорът с „ДА“ на бюлетината означава, че избирателят не е съгласен Община Трън, чрез Общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми. Другият възможен отговор, който е „НЕ“ означава, че гласуващият е съгласен Община Трън, чрез общински съвет да одобрява устройствени планове, които предвиждат добив и преработка на метални полезни изкопаеми.

Очаквайте подробности с официалните резултати от гласуването.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...