Областният управител на Перник уважи откриването на нов български храм в австрийската столица Виена

Нов български храм отвори врати в сърцето на Европа за нашите сънародници, пребиваващи във Виена и околностите. На официалното откриване присъства и областният управител на Перник и председател на ЖГЕРБ Ирена Соколова. Тя получи лична покана от Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний. Освещаването бе извършено от Негово Високопреосвещенство в съслужение с духовници от епархията, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

“За мен беше привилегия да се включа в поздравленията на министър-председателя Бойко Борисов и да поднеса поздравленията и пожеланията за успех на зам. председателя на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов, както и да изразя личното си удовлетворение от създаването на новия ни храм. Огромната българска общност в австрийската столица, която наброява повече от 25 хиляди жители тържествуваше и празнуваше голямата радост да има ново, красиво, собствено място за срещи и молитви.”, сподели Соколова.

Храмът, посветен на Свети Иван Рилски, е вторият собствен храм, изграден специално за духовните потребности на нашите вярващи сънародници живеещи в Австрия по инициатива на българската църковна община. Тя има за свой небесен покровител преподобния Рилски светец и Чудотворец. Святата сграда е изградена за около три години със средства от вярващите ни сънародници, австрийски приятели, както и от българската държава в лицето на дирекция “Вероизповедания” при Министерския Съвет.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...