Самодейни артисти от Брезник от сърце забавляваха публиката чрез пиесата “Поповата щерка”, която представиха с граовски диалект

Битовата пиеса “Поповата щерка” събра овациите и симпатиите на публиката в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Постановката беше представена тази вечер от самодеен читалищен театър-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.Битовата пиеса “Поповата щерка” събра овациите и симпатиите на публиката в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Постановката беше представена тази вечер от самодеен читалищен театър-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Големият салон на читалището беше препълнен със зрители, които бяха пристигнали, за да видят как самодейците ще изиграят годишната постановка на театъра. Пиесата “Поповата щерка” беше представена на автентичен граовски диалект. Самодейните артисти се справиха блестящо, въпреки проблемите, които са срещнали на репетициите с произнасянето на граовския диалект. Този факт беше подкрепен от бурните овации на публиката по време на представлението.

В сюжета се разказваше за любовта между дъщерята на поп и най-бедното момче в селото, което работи като ратай. Пречката да бъдат щастливи беше попът на селото, който не желае единствената му дъщеря да е с бедно момче. Действието се развиваше в типична селска обстановка. Постановката е от местния автор Санде Николин. Адаптацията беше направена от Магдалена Георгиева.

На сцената показаха своите артистични заложби: Пейчо Панов, Симона Павлова, Вяра Добревска, Емил Любомиров, Стоян Белев, Маргарита Петкова, Елина Петкова, Антоан Стоилов, Даяна Йорданова, Милен Миланов, Пирина Пиринчева, Виолета Младенова, Василена Свиленова, Мишел Първанова, Виктория Александрова, Божана Страхилова, Румен Александров и Красимир Страхилов.

След края на пиесата самодейците изиграли ролите излязоха на сцената заедно с Магделена Георгиева за бис. Бяха отправени благодарности към Божидар Пантев, който се беше погрижил за декора, Пейчо Панов и всички читалищни дейци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...