Таланти от брезнишкото читалище “Просвещение-1870” ще представят хора и забавни истории от Граовско на фестивала “На мегдано у Драгичево”

Талантливите деца от народно читалище “Просвещение-1870” ще се изявят на сцената на първият фолклорен фестивал “На мегдано у Драгичево”, предаде репортер на Zapadno.com.

Във фестивала, който ще се проведе на 17 юни (събота) в пернишкото село Драгичево ще участват над 40 фолклорни състави и индивидуални изпълнители. Двете групи към танцовия фолклорен състав към брезнишкото читалище “Просвещени-1870” ще покажат хора от Граово. Над 30 деца от групите към читалището ще вземат участие във фестивала. Освен тях от сцената в Драгичево ще забавляват две деца с Граовски хумор и две момичета, които ще изпълнят песни. Участието на талантите от Брезник ще бъде след 12 часа, каза художественият ръководител на танцовия състав Милена Цветанова.

Тази година момичетата и момчетата от състава към читалището в Брезник спечелиха награди на фолклорния фестивал “Дай, бабо, огънче”, който се проведе в пернишкото село Мещица. На фестивала самодейците от брезнишкото читалище в категория “Танцови състави” спечелиха първа награда – за първа възрастова група и втора награда – за втора възрастова група. В категорията “Словесен фолклор” бяха наградени с първа награда и златен медал Ивета Марианова от първа възрастова група по народно пеене, второ място и сребърен медал за Цветелина Иванова и във втора възрастова група по народно пеене – трето място и бронзов медал спечели Василена Методиева.

Фестивалът “На мегдано у Драгичево” ще се проведе в двора на основно училище “Свети Свети Кирил и Методий“. Началото е обявено за 9 часа, а краят на празника ще бъде след 18 часа.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...