На среща при областния управител стана ясно, че към края на месец май равнището на безработица в Пернишко е ниско

Областният управител се срещна с директора на дирекция „Регионална служба по заетост” – София Полина Маринова. На нея беше изискана конкретна информация за хода на изпълнението на мерките, заложени в Националния план за действие по заетостта в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Полина Маринова представи програмите за трудова заетост за второто шестмесечие и конкретните бенефициенти по тях, като обърна специално внимание на тези, в които може да участва Областна администрация-Перник. Соколова изрази загриженост от факта, че за някои от програмите не е предвидено достатъчно финансиране за област Перник през 2017 година. В разговора стана ясно, че годишният финансов ресурс се разглежда на всяко тримесечие и всяка реализирана икономия създава възможности за преразпределение.

В срещата взе участие и Росен Симеонов – директор на “Бюро по труда”-Перник. Той изказа своята готовност за ползотворно сътрудничество и докладва за равнището на безработица в Пернишка област, което към 31.05.2017 година е 5,8 %. Областният управител не скри задоволството си от изнесените данни, които сочат ниско ниво на безработица в областта и очертаната трайна тенденция на спад в сравнение с изминали години.

Заедно с това, участниците в срещата единодушно подчертаха значението на програмите за заетост, реализирани чрез бюрата по труда и насочени към специфични групи безработни, като подчертаха приноса им за балансиране на пазара на труда. Беше постигнато споразумение за гъвкав подход при реализиране на мерките на Националния план и пълноценно усвояване на финансовия ресурс, обезпечаващ реализирането му.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...