На среща при областния управител стана ясно, че към края на месец май равнището на безработица в Пернишко е ниско

Областният управител се срещна с директора на дирекция „Регионална служба по заетост” – София Полина Маринова. На нея беше изискана конкретна информация за хода на изпълнението на мерките, заложени в Националния план за действие по заетостта в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Полина Маринова представи програмите за трудова заетост за второто шестмесечие и конкретните бенефициенти по тях, като обърна специално внимание на тези, в които може да участва Областна администрация-Перник. Соколова изрази загриженост от факта, че за някои от програмите не е предвидено достатъчно финансиране за област Перник през 2017 година. В разговора стана ясно, че годишният финансов ресурс се разглежда на всяко тримесечие и всяка реализирана икономия създава възможности за преразпределение.

В срещата взе участие и Росен Симеонов – директор на “Бюро по труда”-Перник. Той изказа своята готовност за ползотворно сътрудничество и докладва за равнището на безработица в Пернишка област, което към 31.05.2017 година е 5,8 %. Областният управител не скри задоволството си от изнесените данни, които сочат ниско ниво на безработица в областта и очертаната трайна тенденция на спад в сравнение с изминали години.

Заедно с това, участниците в срещата единодушно подчертаха значението на програмите за заетост, реализирани чрез бюрата по труда и насочени към специфични групи безработни, като подчертаха приноса им за балансиране на пазара на труда. Беше постигнато споразумение за гъвкав подход при реализиране на мерките на Националния план и пълноценно усвояване на финансовия ресурс, обезпечаващ реализирането му.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...