Николина Димитрова от гимназията в Брезник е сред отличените достойни преподаватели от област Перник в националния конкурс „От учителя – с любов!”

На тържествена церемония в Министерство на образованието бяха връчени наградите от националния конкурс под надслов „От учителя – с любов!”. Областният управител Ирена Соколова връчи отличията на петима достойни учители от област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

„За мен е удоволствие лично да ви връча паметния знак на областния управител на област Перник. Вие сте доказали се професионалисти и жени дали всичко от себе си да предадат на бъдещите поколения народните ни традиции и обичаи. Благодаря ви, че чрез Вашия всеотдаен труд допринасяте за развитието и просперитета на нашата област”, поздрави Соколова наградените.

Катя Кръстева, Валентина Паунчева, Лидия Рангелова от основно училище „Христо Ботев”- село Гълъбник, Николина Димитрова от средно училище „Васил Левски”-Брезник и Мария Николова – лектор в училища „Европа” – Радомир, са извоювали призови места в категориите „Възстановка на народни традиции и обичаи”, „Вокална музика”, „Театър” и доклад на тема: ”Развитие на функционалната грамотност на учениците чрез извънкласни дейности”.

Това е десетото издание на конкурса и се организира от Международна фестивална програма “Приятели на България”, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Български хоров съюз. Той се обявява за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби в направление “Изкуства”, и за учители – творци. Участниците могат да се включат в три независими една от друга секции. В този си формат той обединява традициите на Конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности и Национален литературен конкурс.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...