Николина Димитрова от гимназията в Брезник е сред отличените достойни преподаватели от област Перник в националния конкурс „От учителя – с любов!”

На тържествена церемония в Министерство на образованието бяха връчени наградите от националния конкурс под надслов „От учителя – с любов!”. Областният управител Ирена Соколова връчи отличията на петима достойни учители от област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

„За мен е удоволствие лично да ви връча паметния знак на областния управител на област Перник. Вие сте доказали се професионалисти и жени дали всичко от себе си да предадат на бъдещите поколения народните ни традиции и обичаи. Благодаря ви, че чрез Вашия всеотдаен труд допринасяте за развитието и просперитета на нашата област”, поздрави Соколова наградените.

Катя Кръстева, Валентина Паунчева, Лидия Рангелова от основно училище „Христо Ботев”- село Гълъбник, Николина Димитрова от средно училище „Васил Левски”-Брезник и Мария Николова – лектор в училища „Европа” – Радомир, са извоювали призови места в категориите „Възстановка на народни традиции и обичаи”, „Вокална музика”, „Театър” и доклад на тема: ”Развитие на функционалната грамотност на учениците чрез извънкласни дейности”.

Това е десетото издание на конкурса и се организира от Международна фестивална програма “Приятели на България”, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Български хоров съюз. Той се обявява за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби в направление “Изкуства”, и за учители – творци. Участниците могат да се включат в три независими една от друга секции. В този си формат той обединява традициите на Конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности и Национален литературен конкурс.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...