Танцова формация “Трънски ритми” ще се представи на сцената на първия фолклорен фестивал “На мегдано у Драгичево”

Танцова формация “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”-Трън ще участва в първото издание на фолклорния фестивал “На мегдано у Драгичево”, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът ще се проведе тази събота (17 юни) в пернишкото село Драгичево. По програма участието на по-големите танцьори от формацията ще започне в 13 часа. “Трънски ритми” ще представят две изпълнения пред публиката в Драгичево. Това каза за Zapadno.com секретарят на читалището в Трън Емилия Миланова.

В културното събитие ще участват над 40 фолклорни състави и индивидуални изпълнители. Фестивалът няма конкурсен характер, но има за цел поддържане на народните обичаи, инструментален и танцов фолклор, песенен и словесен с цел съхраняване на националното ни културно богатство в неговото многообразие. Всяка институция ще получи грамота за участие и купа. Най-малкият и най-възрастният от всички участници във фестивала ще получат предметни награди.

През летния сезон танцова формация “Трънски ритми” ще гостува в различни градове на страната, където ще се представи. Предстоят участия на формацията във фестивали в Разлог, Пещера и Велико Търново.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...