Югозападното държавно предприятие подпомогна акция по почистването на природен парк “Рилски манастир”, в която участваха ученици и туристи

Югозападното държавно предприятие подпомогна проведената на 10 юни екоакция за почистване на Природен парк „Рилски манастир”, като осигури транспорта, наградите за викторината, храната и напитките за всички участници.

В доброволческата проява се включиха ученици от ОУ „Аверкий Попстоянов”- град Рила, СУ „Христо Ботев” – град Кочериново и членове на туристическото дружество в град Рила, които почистиха най-посещаваните райони на парка – Илийна река и местностите Обедище, Студената чешма и Кирилова поляна, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие – Благоевград.

Екоакцията, както и много други дейности на територията на природен парк „Рилски манастир” се изпълняват със съдействието на Югозападно държавно предприятие в рамките на подписано споразумение за сътрудничество между двете институции. Досега предприятието е подпомогнало мероприятия по провеждане на Седмица на гората в защитената територия. Осигурени са и средства за оборудване на противопожарно табло за борба с горските пожари. Към момента се обработва и подготвя дървен материал, с който ще бъде ремонтирана парковата инфраструктура в защитената територия. Изработват се и нови иформационни табели, които ще бъдат поставени на определени места.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...