Югозападното държавно предприятие подпомогна акция по почистването на природен парк “Рилски манастир”, в която участваха ученици и туристи

Югозападното държавно предприятие подпомогна проведената на 10 юни екоакция за почистване на Природен парк „Рилски манастир”, като осигури транспорта, наградите за викторината, храната и напитките за всички участници.

В доброволческата проява се включиха ученици от ОУ „Аверкий Попстоянов”- град Рила, СУ „Христо Ботев” – град Кочериново и членове на туристическото дружество в град Рила, които почистиха най-посещаваните райони на парка – Илийна река и местностите Обедище, Студената чешма и Кирилова поляна, съобщиха от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие – Благоевград.

Екоакцията, както и много други дейности на територията на природен парк „Рилски манастир” се изпълняват със съдействието на Югозападно държавно предприятие в рамките на подписано споразумение за сътрудничество между двете институции. Досега предприятието е подпомогнало мероприятия по провеждане на Седмица на гората в защитената територия. Осигурени са и средства за оборудване на противопожарно табло за борба с горските пожари. Към момента се обработва и подготвя дървен материал, с който ще бъде ремонтирана парковата инфраструктура в защитената територия. Изработват се и нови иформационни табели, които ще бъдат поставени на определени места.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...