Инвеститорът в мина „Злата“ се оттегля от Трън

Фирма “Евромакс Сървисиз” ЕООД, която има инвестиционно предложение за добив на злато в община Трън се оттегля от проекта си там. Това съобщиха от фирмата-инвеститор.

Въпреки че все още Върховния административен съд не се е произнесъл дали референдумът в община Трън е законосъобразен, фирмата преустановява работа на Информационни си център и се оттегля от Трънско. Zapadno.com публикува разпространено от “Евромакс Сървисиз” уведомление:

Уважаеми жители на община Трън,

Този процес на комуникация, който ние искахме да бъде диалог и да следва законово установената процедура, а някои нарекоха битка и война, завърши с триумф на изкуствено създадените страхове.

С нашето инвестиционно намерение предложихме дългосрочно създаване на реална добавена стойност. За да отговорим максимално на Вашите очаквания, подходихме отговорно, променихме проекта и ограничихме дейността в района на някогашната мина „Злата“, заради която в герба на Трън има златни миньорски символи.

Както към всичко останало, така и към последните събития ще проявим отговорно отношение. Многократно и ясно сме заявявали, че виждаме смисъл от 100-милионна инвестиция, само ако има конструктивен диалог. Можем да мислим и работим ефективно за благоденствие, социален и икономически успех, само ако го постигаме съвместно и получаваме подкрепа от местните общности.

Независимо как ще се произнесе съдът за законосъобразността на референдума, за нас проведената кампания, гласуването и резултатът остават показателни за инвестиционната среда в Трън. Тази среда в момента няма как да се приеме като благоприятна за реален „светъл“ бизнес, нито за постигане на хармонични отношения с местната общност, каквато е нашата кауза. Ние залагаме единствено на професионализма и създаването на реална добавена стойност.

В тази връзка обявяваме, че на този етап се оттегляме от Трън и преустановяваме работата на Информационния център. Ще преоценим цялостно реализацията на проекта за възстановяване на златодобива в някогашната мина „Злата“.

Желаем успех на всички, които желаят да инвестират и работят в община Трън.

С уважение,
„Евромакс Сървисиз“ ЕООД

Виж също...

1 Response

  1. Трънчо каза:

    Бла бла бла…. Отивайте си!!!! Не ни интересуват вашите мисли и вашите виждания за добър живот. Трябва и тези подкупни служители в кметството на Трън да хващат пътя заедно с вас. Би било добре и дърводобива да се разследва, защото наглостта е на всякъде…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...