Пернишкият театър представи драматично-поетичния спектакъл „Апостола“ на сцената в брезнишкото читалище

Общинският драматичен театър „Боян Дановски” от Перник представи драматично-поетичния спектакъл “Апостола” на сцената в народно читалище “Просвещение-1870”. Големият салон на читалището се изпълни с ученици и учители от средно училище “Васил Левски”-Брезник и основно училище “Христо Смирненски”-село Ноевци, общественици и граждани, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът беше представен за четвърти път на сцена. Той се играе по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски, която се навършва тази година. Това поясни директорът на пернишкия театър Иво Горчев.

“Тази година всички знаем, че се навършват 180 години от рождението на Апостола. Добре е да се знае повече за него. Нашата инициатива на театъра е именно в тази посока – направихме кратък драматично-поетичен спектакъл в рамките на 30 минути. Играем в театъра в Перник, където събираме училища и читалища, но не можем да откажем и на нашите приятели от Брезник. Още повече и на госпожа Вълова, директор на гимназия, която носи името на Апостола. Нашите актьори много неистово искаха да изиграят спектакъла. Мисля, че ще има ползи за младото поколение от него.”, каза директорът на Общинският драматичен театър „Боян Дановски“ – Перник Иво Горчев.

В драматично-поетичния спектакъл “Апостола” бяха представени на творците Дамян Дамянов и Петър Незнакомов. На сцената в брезнишкото читалище бяха показани навързани идеологични сцени с историята на Васил Левски. В главната роля на Апостола на свободата се превъплъти артистът от пернишкия театър Михаил Петров. Сценарист на спектакъла е Андрей Калудов.

Виж също...

Loading...