В Брезник сформират нова група по Олимпийско карате, в която ще се тренират шампиони

От тази седмица в град Брезник започна сформирането на група по Олимпийско карате. Инструктор е треньорът по карате Тони Дамянов, който ръководи още две групи в градовете Перник и Радомир, които са част от карате клуб “Никон”-България. Тренировките в Брезник започнаха от тази сряда, предаде репортер на Zapadno.com.

Тренировките по Олимпийско карате ще се провеждат в спортния салон на средно училище “Васил Левски”. Каратистите от Брезник ще тренират в дните понеделник, сряда и петък. При всяка тренировка на пода в салона ще се поставя мека настилка. В групите по карате могат да се записват всички желаещи след 5-годишна възраст. Горна възрастова граница за практикуване на този спорт няма.

В област Перник има още няколко групи във всяка една от общините. Инструкторът Тони Дамянов е сформирал първата си група през 2012 година. Това сподели той пред Zapadno.com.

“Нашият стил е Олимпийско карате. В нашата федерация има още три федерации, които са отделни от нас. Тоест нашата е Олимпийската федерация, която е в Олимпийското карате от една година насам. От 2010 година насам сме безапелационни шампиони на България във всички възрасти. Понеже започнахме да се развиваме в малко повече градове – Бургас, Добрич, Перник, Добрич, Радомир и сега в Брезник. Целта ни е да успеем да направим малко повече набор от деца и да започнем да се готвим за Олимпиада през 2020 година, която ще бъде в Токио. Има още много време и се опитваме да се развием в цяла България така че да може да наберем колкото се може повече деца и да можем да работим по-обективно. За Олимпиадата си има квоти, които се пускат на много лиги извън България. От тях зависи кой ще се състезава на Олимпиадата. Ако изкараме квоти естествено, че нашите деца или нашите момчетата и момичета, които се пускат на тези състезания ще имат право да участват.”, каза инструкторът по Олимпийско карате Тони Дамянов.

В събота група от каратисти ще замине за състезание в Испания. Надпреварата е част от тези лиги, за които разказа Тони Дамянов.

Шеф Ангелов от “Мастър Шеф” също тренира в школата на карате клуб “Никон” в град София. Шеф Ангелов е участвал в състезания по карате, които са се провели в град Перник. Състезанията са част от вътрешна лига, която клубът провежда. Идеята на състезанията е децата от различните градове да се сплотят и опознаят.

Снимка: Тони Дамянов

Виж също...

Loading...