Над 30 човека са се записали в Община Трън за международното изкачване на връх Руй, в което ще се включат и самостоятелни групи

37 човека са се записали до момента в списъка на Община Трън за организираното международно изкачване на връх Руй. Освен записалите се туристи, които са заявили в общинската управа, че ще участват в събитието към върха ще потеглят и самостоятелни групи. Има опция самостоятелните групи да се движат с техни списъци на участниците в покоряването на върха, научи Zapadno.com.

Хората, които са в списъка на Трънската Община са от различни краища на региона и страната. Това сподели директорът на дирекция „Устройство на територията общинска собственост и инвестиционна политика“ в Община Трън Евгения Такова. Тя уточни, че Общината няма конкретна бройка на туристите, които ще се качат на върха. Обикновено става ясно колко български туристи са покорили първенеца след самото международно изкачване. Има опция самоорганизираните групи, които не са в списъка да си контактуват с граничните власти, тъй като част от върха попада в сръбска територия, уточни още Евгения Такова.

Изкачването на първенеца на Руй планина, което ще се проведе утре е в сътрудничество между българската Община Трън и сръбската Община Бабушница. В съботното утро в 9:30 часа организираният превоз за изкачването от българска страна ще потегли от Община Трън. Бусът, който е подсигурен от общинската управа ще остави туристите в трънското село Забел, откъдето е и началната точка по пътя към върха. В 10 часа туристите трябва да потеглят от Забел към върха. До 16 часа групите трябва да се изтеглят обратно от района на върха. За връщането към град Трън пътуващите с бусчето се разбират в колко часа ще им е удобно да са там, тъй като повечето използват обществен транспорт за прибиране.

Виж също...

Loading...